dimecres, 13 de maig del 2009

L'avi Agustí

Avui tots hem quedat molt sorpresos, quan hem vist arribar el senyor Agustí, l’avi d’en Joan, carregat amb molts objectes.
Diu que ell ha viscut sempre a pagès i els objectes que portava es feien servir fa molts anys a la casa i al treball del camp.
Ens ha explicat què era i com funcionava un escalfapanxes, una planxa de ferro, uns esclops i un volant.
Després d’escoltar la seva explicació, alguns hem comentat que els pagessos eren molt espavilats i se les pensaven totes!!!
To seguit ens ha dit que els nostres pares, ens havíem portat a aquesta escola per aprendre moltes coses, però sobretot per aprendre a ser persones.
Ell ens ha dit que una bona persona no pot ser mai ni mentidera ni lladre i perquè ho entenguessin bé ens ha explicat el conte d’en Pere i el llop i una història que li havia passat a ell quan era petit.
Ho hem entes bé perquè alguns hen volgut explicar-li coses relacionades amb les mentides i amb agafar coses que no són nostres.
Per acabar ens ha explicat una llegenda sobre el comte Arnau, que explica perquè encara, el dia de Corpus a prop de la riera s’escolten els lladrucs dels gossos del comte.
I sense adonar-nos, ja era hora de marxar cap a casa.
Li hem donat les gràcies per la seva visista i per tot el que hem après avui.
En Joan i en Bernat l’han acompanyat, fins la porta.

1 comentari:

Anònim ha dit...

AVI MO VAX PASAR MOL BE EM VA AGRADA MOL QUE VINGESIS A LA ESCOLA